Media Markt bekroond voor HR-inspanningen met plaats in 'Top 10 Best Workplaces 2015'

Media Markt komt dit jaar binnen als nieuwkomer in de top tien van beste werkgevers in België in de categorie bedrijven van meer dan 500 werknemers. Media Markt dankt deze erkenning aan het enthousiasme van de medewerkers, dat gedreven wordt door een HR-visie die medewerkers een centrale plaats geeft in de organisatie en tegenover de klant, originele opleidingen en coaching, communicatie, leiderschap, bedrijfswaarden en motiverende teamactiviteiten.

 

Op dinsdag 10 maart maakten de Vlerick Business School en het Great Place to Work Institute de jaarlijkse ranglijst “Beste Workplaces” bekend. Media Markt is een trotse nieuwkomer in de lijst. De ranglijst wordt bepaald door een dubbele meting: een bevraging van alle medewerkers van Media Markt in België én een grondige analyse van bedrijfscultuur en HR-beleid.

 

Van een ‘Great place to work’ naar een ‘Great place to shop’

Vier jaar geleden paste Media Markt zijn HR-beleid grondig aan. Media Markt mikt vandaag op een omnichannel aanpak, waarbij de fysieke winkels en de online winkel zoveel mogelijk geïntegreerd zijn ten dienste van de klant. Om dit te kunnen realiseren, werden er ook op de werkvloer een aantal aanpassingen doorgevoerd. “Vandaag kan de consument al zijn electronica online aankopen. Toch zien we dat heel veel klanten bewust naar één van onze 24 winkels komen, omdat ze op zoek zijn naar professioneel advies over hun aankoop. Enkel met het enthousiasme en de gedrevenheid van onze medewerkers in de winkels kunnen wij voor die klanten het verschil maken,” licht Filip De Cuyper, HR Director van Media Markt, toe.

Gebaseerd op de drie bedrijfswaarden – autonomie, verantwoordelijkheid en fun – bouwt Media Markt sinds zijn aanwezigheid in België aan een ‘great place to work’. Vandaag gaat de elektronicaketen echter nog verder: van een ‘great place to work’ naar een ‘great place to shop’; een strategie die vertrekt vanuit de behoeften van de klant en die de medewerkers stimuleert om klanten beter te begeleiden in hun keuzes. Dat die strategie vruchten afwerpt, bewijst ook de award ‘Beste Winkelketen van België 2014-2015’ die Media Markt onlangs in ontvangst mocht nemen. Filip De Cuyper, HR Director Media Markt: “We zijn trots op onze plaats in de top 10, maar zien dit vooral als een duwtje in de rug, om onze inspanningen verder te zetten en het in de toekomst nog beter te doen.

 

Medewerkers met een passie voor de klant

Media Markt stelt vandaag in België een 1800-tal mensen tewerk. De winkelketen streeft ernaar om in elk van zijn winkels een dynamische ploeg van verkopers samen te stellen die de klanten met veel enthousiasme kunnen ontvangen en adviseren. Daarom organiseert Media Markt sinds kort voor de aanwerving van zijn verkopers een originele jobdag, waarbij de kandidaten onder meer deelnemen aan improvisatietheater en het bouwen van een eigen Media Markt. De sollicitanten beleven een unieke ervaring en de winkelketen kan zo op een ludieke manier zijn nieuwe medewerkers selecteren, niet alleen op basis van ervaring en kennis, maar ook en vooral op basis van hun inzet en aanpak.

Vanaf zijn of haar eerste dag volgt een nieuwe medewerker bij Media Markt een intensief traject van doorgedreven product- en verkoopsopleidingen en motiverende vormingsdagen rond het winkelconcept, bedrijfssystemen, attitude, event marketing, leiderschap, ... Media Markt schenkt veel aandacht aan een aangename en betrokken werkomgeving en motiveert zijn medewerkers met initiatieven zoals inspiratiedagen, het HR-magazine “People in the Center” en via lokale initiatieven van de winkelteams. Maar ook buiten de muren van Media Markt spant de winkelketen zich in om zijn medewerkers te inspireren; zo lopen de medewerkers van Media Markt mee met de 20 kilometer van Brussel en gaan ze ook de uitdaging aan tijdens de 10 miles van Antwerpen en de Sterke Peer (georganiseerd door Marc Herremans) in Wuustwezel.

Contacteer ons
Filip De Cuyper HR Director Media Markt Belgium, Media Markt België
Mieke De Sutter Whyte Corporate Affairs
Filip De Cuyper HR Director Media Markt Belgium, Media Markt België
Mieke De Sutter Whyte Corporate Affairs
Over Media Markt

MediaMarkt is de grootste elektronicaketen van Europa. Kenmerkend voor de winkelketen, die in 1979 werd opgericht en onderdeel is van de MediaMarktSaturn Retail Group, zijn een unieke selectie laaggeprijsde merkproducten, deskundig personeel, een uitstekende service, opvallende reclame en een ultieme klantenbeleving. MediaMarkt telt momenteel 29 winkels in België.