MediaMarkt en Makro: een succesverhaal van complementariteit

Machelen, 23 maart 2017 – Vanuit het principe van ‘shop-in-shop’ heeft MediaMarkt vandaag een gloednieuwe winkel geopend in de Makro-vestiging van Machelen. Afgelopen dinsdag was Lodelinsart in Charleroi reeds aan de beurt. In een later stadium volgen Eke, Sint-Pieters-Leeuw, Deurne en Alleur. Voor MediaMarkt is deze samenwerking een unieke kans om zijn netwerk geografisch uit te breiden en dit als ware elektronicaspecialist aan boord van Makro.

Met MediaMarkt vervolledigt Makro zijn aanbod rond good food, party en home. “Specialisatie is ons codewoord”, klinkt het bij CEO van Makro Antonio Baptista. “Om die reden besloten we in zee te gaan met MediaMarkt, gekend als dé experten als het over elektronica gaat.”

Voor MediaMarkt een unieke opportuniteit om geografisch verder uit te breiden. “De ligging is ideaal met massa’s parking voor de deur”, zegt de Belgische Managing Director van MediaMarkt, Sven Degezelle. “Ook voor online aankopen is dit een groot pluspunt. Het feit dat klanten hun bestellingen gemakkelijk kunnen oppikken is van onschatbare waarde. Er is bovendien weinig overlap met ons huidig klantenbestand wat een extra voordeel betekent voor MediaMarkt. Uiteraard voelen wij ons vereerd dat we als specialisten mogen meestappen in dit succesverhaal van complementariteit. Het biedt ons ook de mogelijkheid om ons imago als ware experten nog extra in de verf te zetten.”

MediaMarkt huurt de winkeloppervlakte van Makro. Sven Degezelle: “Dit varieert standaard van 1.500 tot 3.000 m². MediaMarkt is fysiek wel volledig gescheiden van Makro. De twee zullen dus duidelijk aparte winkels zijn. Makro heeft zelf de beslissing genomen om zich te heroriënteren, zodat MediaMarkt - op basis van een handelshuurovereenkomst - de volledige exclusiviteit bedongen heeft voor de verkoop van elektronica binnen Makro.  Dit komt tevens overeen met de Makro-strategie waarbij de focus wordt gelegd op voedingswaren van hoge kwaliteit. Makro zal zich onthouden van de verkoop van elektronica in lijn met haar nieuwe strategie. Het shop-in-shop principe is nieuw voor MediaMarkt België. Degezelle: “Wij beschouwen het als een veelbelovend nieuw format om onze winkelportfolio gestaag uit te breiden, temeer omdat deze winkels ook kleiner zijn dan het gebruikelijke ‘formaat’.”

Degezelle: “Om deze extra vestigingen te bemannen werft MediaMarkt een honderdtal nieuwe medewerkers aan. Een zestigtal wordt overgeplaatst uit winkels die we gesloten hebben in Gent-Korenmarkt en Mechelen-Bruul. Deze medewerkers verhuizen hoofdzakelijk naar Machelen en Eke.” Ook naar de toekomst toe zullen extra arbeidskrachten worden aangetrokken. “Zo’n 40 extra in de komende 4 tot 5 jaar”, aldus nog Degezelle.

Contacteer ons
Annelies Baeten Whyte Corporate Affairs
Annelies Baeten Whyte Corporate Affairs
Over Media Markt

MediaMarkt is de grootste elektronicaketen van Europa. Kenmerkend voor de winkelketen, die in 1979 werd opgericht en onderdeel is van de MediaMarktSaturn Retail Group, zijn een unieke selectie laaggeprijsde merkproducten, deskundig personeel, een uitstekende service, opvallende reclame en een ultieme klantenbeleving. MediaMarkt telt momenteel 29 winkels in België.