MediaMarkt haalt opnieuw alles uit de kast voor Black Friday!

Op vrijdag 23 november 2018, de vierde vrijdag van de maand, is het weer zover: consumenten die op zoek zijn naar uitzonderlijke promoties en de scherpste electronicadeals, kunnen tijdens het Black Friday weekend opnieuw hun hart ophalen bij MediaMarkt. Dat het populaire Amerikaanse concept na enkele jaren ook in België is uitgegroeid tot een niet te missen evenement voor koopjesjagers, heeft veel te maken met de spectaculaire acties die MediaMarkt reeds van in het begin lanceerde. Ook dit jaar maakt MediaMarkt er zowel online als in de winkels opnieuw een volledig Black Friday feestweekend van, met gekke promoties en aanbiedingen voor laptops, consoles, tv’s, smartphones en andere elektronica. MediaMarkt verwacht dit weekend meer dan een miljoen bezoekers te mogen verwelkomen in zijn winkels en online.

Voorloper van het grootste koopjesevent van het jaar in België

"Zwarte vrijdag" is al jarenlang erg populair in de Verenigde Staten en vindt plaats op de vierde vrijdag van de maand november, de dag na Thanksgiving. De bedoeling? Het seizoen van de kerstaankopen officieel openen met allerlei grote kortingen. MediaMarkt sprong al van in het begin op de kar en introduceerde reeds in 2014, als één van de eerste winkelketens, een uitgebreide Black Friday campagne in België. Sindsdien komt MediaMarkt elk jaar met stuntprijzen en gekke kortingen voor laptops, smartphones, tv’s, consoles en allerhande elektronica voor de Belgische consument in het weekend van Black Friday.

Elk jaar kijken we bij MediaMarkt met enthousiasme en spanning uit naar het Black Friday Weekend. Het aanbieden van de beste en scherpste deals zit echt in ons DNA en elk jaar doen we er dan ook alles aan om een echte feestsfeer te creëren in onze winkels. Dit jaar zijn we zelfs al in maart gestart met de voorbereidingen. Speciale actie voor deze editie is er eentje voor wie graag een extra garantieverzekering neemt bij de aankoop van een product. Wie in de daarop volgende vijf jaar geen beroep deed op de verzekering krijgt het volledige bedrag terugbetaald”, zegt Janick De Saedeleer woordvoerder van MediaMarkt België.

Online speuren naar de beste koopjes als alternatief voor de stormloop in de winkel

De uitzonderlijke kortingen van "zwarte vrijdag" zorgen elk jaar voor een heuse stormloop naar de winkels. Vorig jaar klopte MediaMarkt af op 800.000 bezoekers. Dit jaar hoopt MediaMarkt tijdens het Black Friday weekend zelfs meer dan een miljoen bezoekers te mogen verwelkomen in zijn winkels en online. Zo kunnen consumenten die de massale toeloop van enthousiaste kooplustigen liever vermijden, ook op de website van MediaMarkt terecht om in alle rust op zoek te gaan naar de beste deal tussen de vele Black Friday kortingen.

Van waar komt de naam Black Friday nu eigenlijk?

Voor de geschiedenis van de term "Black Friday" moeten we teruggaan tot de jaren zestig, maar over de exacte oorsprong is men het niet helemaal eens. Sommigen beweren dat dat de term uit Philadelphia komt. Daar zou hij gekozen zijn als verwijzing naar de enorme verkeersdrukte door de automobilisten en voetgangers die zich naar de aantrekkelijke kortingen haastten. Volgens andere geruchten moeten we de semantische oorsprong of betekenis van de term gaan zoeken in de boekhouding van de handelaars. Toen de boekhouding nog met de hand werd bijgehouden, werden de rekeningen met verliezen in het rood genoteerd. De naderende feestdagen zorgden echter voor een stijging van de opbrengsten zodat er weer winst werd gemaakt. Vanaf de dag na Thanksgiving werden de resultaten dus opnieuw in het zwart genoteerd. Black Friday symboliseerde voor de handelaars dus de dag waarop de rekeningen "niet meer in het rood" stonden.

Contacteer ons
Janick De Saedeleer Woordvoerster, Media Markt
Janick De Saedeleer Woordvoerster, Media Markt
Over Media Markt

MediaMarkt is de grootste elektronicaketen van Europa. Kenmerkend voor de winkelketen, die in 1979 werd opgericht en onderdeel is van de MediaMarktSaturn Retail Group, zijn een unieke selectie laaggeprijsde merkproducten, deskundig personeel, een uitstekende service, opvallende reclame en een ultieme klantenbeleving. MediaMarkt telt momenteel 29 winkels in België.