MediaMarkt introduceert Live Shopping op de Belgische markt

Live Shopping, een echt fenomeen in Azië en een opkomende trend in de Verenigde Staten, maakt nu ook zijn intrede in België. Vanaf 10 oktober zal MediaMarkt elke zaterdag van oktober een Live Shopping sessie uitzenden, gepresenteerd door een influencer en georganiseerd rond een specifiek thema. Voor de elektronicagigant is het een manier om zijn e-commerce aanbod, dat sinds de lockdown sterk in de lift zit, verder uit te breiden.

Voor MediaMarkt is e-commerce verre van iets nieuws, want de specialist in elektronica zet al jaren volop in op een multichannelstrategie. De winkelketen zag een enorme boost in het online shoppen sinds het begin van de lockdown midden maart. Vanuit zijn pioniersrol in dit domein kiest MediaMarkt er nu voor om nog een stap verder te zetten met de introductie van een nieuwe service voor de Belgische consumenten: Live Shopping.

Live Shopping, ergens tussen telewinkelen en het producttesten

Sommige consumenten aarzelen nog om de stap naar e-commerce te zetten omdat het enorme aanbod aan producten en merken in het online assortiment voor hen overweldigend lijkt.

"Live Shopping is gecreëerd om het beste van twee werelden te combineren: het gemak en de snelheid van e-commerce en het goede advies van een verkoper in één van onze winkels of uit een producttest op YouTube", legt Yannick de Bièvre, Head of Marketing bij MediaMarkt Belgium, uit.

Concreet kunnen consumenten op de website van MediaMarkt via Live Shopping kennismaken met bepaalde producten die speciaal door het merk worden geselecteerd voor de sessie. Alle voorgestelde producten zijn slechts één muisklik verwijderd, aangezien de links naar de winkelpagina onderaan staan. Live Shopping is dus een interactieve winkelervaring, waarbij de consument tijdens de hele sessie vragen kan stellen in een live chat. De vragen worden in de video beantwoord door de presentator of in de chat door een medewerker van MediaMarkt.

Samenwerking met een Belgisch agentschap

Om deze innovatie uit te rollen heeft MediaMarkt samengewerkt met het Belgische digitale bureau Intracto. Al van voor de lockdown in maart door het coronavirus was zag Mathias Vissers, head of marketing bij Intracto, het toenemend belang en het potentieel van Live Shopping. Niet als een of andere gimmick, maar wel als een concreet instrument om kennis, services en producten te delen met consumenten.

« Te vaak kijken we kritisch naar Azië als een continent waar vooral gekopieerd wordt. Dat dogma moeten we echt achter ons laten. Azië innoveert juist meer dan ooit. En zeker qua digitale verkoop kunnen wij enorm veel van hen leren. Je producten of service via digitale weg bekendmaken biedt gigantisch veel voordelen. Héél het verkoopsproces in de customer journey kan je in één klap digitaliseren. Van bekendmaking tot verkoop. Daarbij is het voor de koper aangenaam, persoonlijk en laagdrempelig. En voor ondernemingen is het bovendien verrassend eenvoudig en ongelimiteerd.

Samen met ons dochterbedrijf Snackbytes, dat mee zal instaan voor de productie, stelden we het idee van Live Shopping voor en prettig gestoord als ze zijn bij MediaMarkt, zagen ze natuurlijk ook meteen de mogelijkheid. »


Afspraak elke zaterdag in oktober

De consument zal deze unieke ervaring in België vanaf zaterdag 10 oktober kunnen ontdekken op de MediaMarkt-website. En om een gemakkelijke keuze tussen de verschillende Live Shoppingsessies te kunnen maken, , is er elke week een ander thema:

  • 10/10: Telecom => De 10 favoriete smartphones van MediaMarkt, om in alle omstandigheden met vrienden en familie in contact te blijven.
  • 17/10:Photo => Van amateurfotograaf tot vlogger tot professionele fotograaf, hier maak je kennis met onze favorieten!
  • 24/10: Gaming => Deze 10 producten tillen jouw gaming experience naar een hoger niveau.
  • 31/10: Selfcare and beauty => 10 producten voor wat welverdiende me-time.

Aan Nederlandstalige kant zal Jeroen Dewulf deze sessies presenteren tussen 10 en 12 uur. Zijn Franstalige tegenhanger wordt acteur Christophe Stienlet.

Contacteer ons
Ariane Goossens Whyte Corporate Affairs
Ariane Goossens Whyte Corporate Affairs
Over MediaMarkt

MediaMarkt is de grootste elektronicaketen van Europa. Kenmerkend voor de winkelketen, die in 1979 werd opgericht en onderdeel is van de MediaMarktSaturn Retail Group, zijn een unieke selectie laaggeprijsde merkproducten, deskundig personeel, een uitstekende service, opvallende reclame en een ultieme klantenbeleving. MediaMarkt telt momenteel 27 winkels in België.