Skip to Content

MediaMarkt neemt intrek in Antwerp Tower

De eerste grote retailspeler die zijn intrek neemt in Antwerp Tower is bekend. Elektronicaspecialist MediaMarkt zal er in augustus zijn gloednieuwe winkel onderbrengen in het handelsgedeelte van de hoogste woontoren van de stad. Het gelijkvloers zal ingericht worden als een foodstreet waar zowel take-away als gezellige terrasjes zullen worden aangeboden.

Midden in de stad, naast de Opera en op een boogscheut van het Centraal Station en de Meir, prijkt Antwerp Tower hoog boven alles en iedereen uit. De nieuwe woontoren van Matexi krijgt stilaan opnieuw de grandeur die de hoogste woontoren van de stad verdient. 240 woningen, 4.600 vierkante meter kantoorruimtes, 3.300 vierkante meter commerciële ruimte en vier ondergrondse parkeerlagen voor ongeveer 200 voertuigen, vormen de nieuwe landmark in de Koekenstad. Ook de invulling van de commerciële ruimtes wordt de volgende weken bekendgemaakt. Zo is MediaMarkt de eerste grote naam die zich er zal vestigen. Sinds 2002 was MediaMarkt actief op De Keyserlei in het Century Shopping Center. Het was de allereerste winkel in België. Maar eind juli gaat die winkel dicht om enkele honderden meters verder opnieuw de deuren te openen in Antwerp Tower. 

Antwerp Tower heeft verschillende voordelen”, vertelt woordvoerster van MediaMarkt Janick De Saedeleer. “De locatie geeft ons veel meer zichtbaarheid voor klanten. Daarnaast hebben we nu één verdiep in plaats van twee wat het voor de klanten overzichtelijker maakt.”

Nieuw winkelconcept

De nieuwe Mediamarkt winkel zal met zijn 1.600 vierkante meter verkoopoppervlakte wel iets kleiner zijn dan de vorige winkel op De Keyserlei. “Maar de klant zal een beter overzicht hebben omdat we de winkel zullen inrichten volgens ons nieuwe concept. Dat legt de nadruk op een nog betere klantenservice. Zo zal de winkel er hedendaagser uitzien. Concreet betekent dit dat we de nieuwste technologieën zullen hanteren om onze producten uit te stallen in de vorm van ‘corners’ waarbij klanten onze producten kunnen bewonderen en testen. Er komt tevens een toegankelijke servicedesk waar onze bezoekers terechtkunnen met alle praktische vragen en herstellingen van hun toestellen. Hier is grote vraag naar aangezien de consument hier de dag van vandaag geen tijd meer voor heeft. Wanneer je een computer aankoopt kan je die bijvoorbeeld meteen gebruiksklaar laten maken zodat je thuis meteen aan de slag kan”, vertelt De Saedeleer.

De nieuwe winkel op de eerste verdieping in Antwerp Tower opent in augustus van dit jaar de deuren. Normaal gaat dat bij MediaMarkt altijd gepaard met de nodige toeters en bellen maar door de coronacrisis zal dat er dit jaar niet inzitten. “Hopelijk doet het vaccin zijn werk en kunnen we de winkel toch een beetje feestelijk openen. We volgen het op de voet. Sowieso zullen er verschillende acties zijn voor onze klanten, dat doen we altijd bij de opening van een nieuwe winkel”, aldus De Saedeleer.

Mondiale foodstreet

Het gelijkvloers van de metropolitaanse toren zal dan weer ingericht worden als een foodstreet waar je gezellig kan lunchen en dineren of iets kan drinken. Daarmee wil Matexi een zinvolle herbestemming geven aan de leegte die er nu is tussen de De Keyserlei en de Meir. “Op het gelijkvloers hebben we zeven units die ingericht zullen worden met eigentijdse fast-casual concepten waarbij verschillende eetculturen elkaar zullen aanvullen”, vertelt Benoît Chauvin, Transaction & Letting Specialist bij Matexi. “Welke restaurants en bars er precies komen, houden we nog even als verrassing. Wel kunnen we al verklappen dat er in samenwerking met de stad Antwerpen plaats wordt gemaakt voor heel gezellige terrassen.” 

Elke eetgelegenheid zal zijn eigen ingang hebben die gescheiden is van de bewoners van de Antwerp Tower. Aan de zijde van het Operaplein komt ook een ingang. Daar zal nog een unit ingevuld worden door een non-food concept. Wanneer deze restaurants en bars de deuren zullen openen, hangt af van de evolutie van het coronavirus en de maatregelen van de regering. “We mikken op dit moment op de late zomer”, klinkt het.

Uniforme look

Matexi zet al meer dan 20 jaar stevig in op binnenstedelijke reconversieprojecten, zowel herontwikkeling van historisch erfgoed als van voormalige industriële sites en leegstaande verouderde panden. Deze transformatieprojecten passen perfect in de tijdsgeest om zorgvuldig om te springen met de beschikbare ruimte. De herontwikkeling van de kantoortoren Antwerp Tower is een stedelijk reconversieproject van topniveau.

Om ervoor te zorgen dat het uitzicht van de toren niet verstoord wordt door een mengelmoes aan lichtreclame, heeft Matexi enkele richtlijnen opgesteld die de uniformiteit moeten bewaren. Deze spelregels gelden voor alle uitbaters van de retail en kantoren. Hierdoor wordt een uniforme uitstraling bewaard die ervoor zorgt dat Antwerp Tower als geheel de esthetische uitstraling heeft en blijft hebben voor al haar bewoners. 

Dankzij een duidelijk plan zijn we erin geslaagd de uitstraling van de Antwerp Tower te vrijwaren maar kunnen winkels en horeca toch hun eigen identiteit behouden”, aldus Chauvin. “Intussen werd reeds 80% van de handelsruimten verhuurd en ook voor de kantoren hebben we verregaande interesse die we vandaag verder exploreren. We zijn verheugd binnenkort de rest van de getekende merken te kunnen bekendmaken aan het grote publiek.”

Over Matexi

Sinds 1945 biedt Matexi aan iedereen de kans om een betaalbare, duurzame en kwaliteitsvolle woning aan te schaffen. Onder het motto “Welkom in de buurt” wil Matexi met elk project bijdragen tot buurten die inspireren om samen meer van het leven te maken. Matexi heeft kantoren in elke Belgische provincie, in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, in het Groothertogdom Luxemburg en in Warschau en Krakow (Polen). Met meer dan 300 medewerkers ontwikkelt Matexi momenteel 429 buurten in 290 steden en gemeenten. Sinds zijn oprichting realiseerde Matexi meer dan 42,500 woningen, of grosso modo het aantal woningen van steden als Kortrijk of Mechelen.

Als marktleider wil Matexi afdoende antwoorden bieden op evoluties en uitdagingen in de woningmarkt. Met projecten als ’t Groen Kwartier (Antwerpen, reconversie van militair hospitaal), Antwerp Tower (reconversie van kantoortoren met 26 bouwlagen), Leopold Views (Evere, reconversie van kantoortoren), Leopoldskazerne (Gent, reconversie militair complex tot stadsbuurt), Bétons Lemaire (Ottignies, reconversie van industriële site), Quartier Bleu (Hasselt, aanleg van nieuw stadsdeel aan het water), I-Dyle (Genappe, eerste ‘eco-quartier’ in Wallonië) en Kolska od Nowa (Warschau, ontwikkeling appartementencomplex) neemt Matexi het voortouw wat betreft grote binnenstedelijke ontwikkelingen, reconversie, en duurzaam bouwen.

Voor meer informatie kan je terecht op www.matexi.be/pers

Contacteer ons
Annelies Baeten Whyte Corporate Affairs
Annelies Baeten Whyte Corporate Affairs
Over MediaMarkt

MediaMarkt is de grootste elektronicaketen van Europa. Kenmerkend voor de winkelketen, die in 1979 werd opgericht en onderdeel is van de MediaMarktSaturn Retail Group, zijn een unieke selectie laaggeprijsde merkproducten, deskundig personeel, een uitstekende service, opvallende reclame en een ultieme klantenbeleving. MediaMarkt telt momenteel 27 winkels in Belgiƫ.