MediaMarkt zet medewerkers centraal voor match Rode Duivels

Maandag 9 juli 2018 — Heel het land leeft toe naar dinsdagavond voor de halve finale van onze Rode Duivels tegen Frankrijk op het WK in Rusland. Dit is bij elektroketen MediaMarkt niet anders. Om die reden werd beslist om op dinsdagavond de deuren van al de winkels om 19 uur te sluiten. Dit geeft de medewerkers de kans om tijdig de match mee te pikken.

Mocht de WK-gekte om de een of andere reden nog niet hebben toegeslagen dan kan niemand er momenteel nog om heen: nu de Rode Duivels in de halve finale staan tegen Frankrijk, loopt zelfs de meest lauwe voetbalfan warm voor de match. Bij MediaMarkt was het de afgelopen weken al een en al WK-gekte dankzij de ettelijke superpromoties op televisies allerhande, en nu dus ook op de werkvloer. MediaMarkt laat zijn medewerkers dinsdagavond immers wat vroeger vertrekken zodat ze tijdig naar de match van onze Belgen tegen Frankrijk kunnen kijken.

“Bij wijze van geste naar onze mensen toe”, zegt Janick De Saedeleer, woordvoerster van MediaMarkt. “Er werken heel wat voetbalfans bij ons en dit historisch moment willen we hen niet ontnemen. De meeste van onze winkels zijn open tot 19u30-20 uur, maar we zullen dus uitzonderlijk vroeger sluiten. We vermoeden dat iedereen op dat moment toch voor de buis zal zitten.”

De WK-gekte loopt ondertussen ook door in de verkoop bij MediaMarkt:

“We merkten zelfs een verdubbeling in de verkoop van TV-toestellen voor de start van het WK en de verkoop is tijdens het WK zeker niet stilgevallen”, vervolgt Janick De Saedeleer. “De klanten blijven vlotjes TV’s en projectoren aankopen. Mede dankzij het mooie weer doet ook de verkoop van ventilatoren en airco’s het zeer goed.”

Janick De Saedeleer Woordvoerster at Media Markt
Annelies Baeten Whyte Corporate Affairs