Persbericht: MediaMarkt leert mensen met een beperking koken

Woensdag 25 april 2018 —  

Wie de komende dagen de MediaMarkt conceptstore in Wilrijk binnenstapt zal niet enkel verrast worden door live show cooking, maar zal tevens getuige kunnen zijn van een kookworkshop voor mensen met een beperking. MediaMarkt werkt hiervoor samen met het Deense ‘Café Ingeborg’ dat gericht is op sociale tewerkstelling. “Koken is voor iedereen”, klinkt het bij MediaMarkt dat het sociale project een warm hart toedraagt.

 

MediaMarkt in Wilrijk opende een jaar geleden zijn nieuwe conceptstore waarbij voornamelijk ingezet wordt op beleving. De afgelopen maanden kon u dj’s live aan het werk zien, cappuccino’s drinken aan de koffiebar geserveerd door een echte barista en proeven van seizoensproducten ‘à la minute’ klaargemaakt door de chef-kok ter plaatse. MediaMarkt gaat nu nog een stapje verder in de beleving en ontvangt deze week een aantal jongeren met een beperking uit Denemarken. Daar werken ze voor Café Ingeborg, een eethuis waar mensen met een beperking alle kansen krijgen om zichzelf uit te leven als kok. Bovendien telen ze hun producten zelf. Het feit dat ze een mentale handicap hebben houdt hen niet tegen om zelf de handen uit de mouwen te steken.

“Ik heb zelden zulke enthousiaste leerling-chefs in mijn keuken gehad. Ik leerde Café Ingeborg eigenlijk heel toevallig kennen”, zegt Glenn Van Gerwen, chef-kok des huizes. “Als je ziet hoe deze mensen opleven, dan kan ik zulke initiatieven alleen maar toejuichen. Het is een prachtig project en dus besloot ik om hen naar België te halen.”

In totaal zullen ze met tien achter de kookpotten staan. De jongeren zullen tijdens de openingsuren van de winkel live aan de slag gaan onder leiding van Glenn.

"Wij waren het idee meteen genegen”, vult Janick De Saedeleer van MediaMarkt aan. “Het is een fijn uitwisselingsproject en op die manier kunnen we deze mensen kansen geven. Koken is tenslotte voor iedereen.”

Tijdens de workshop zal er voornamelijk ingezoomd worden op het zogenaamde ‘fusion cooking’ met een mooie mix tussen Deense én Belgische specialiteiten.

“Elke kooksessie zal worden afgetrapt met een ontstressmomentje waarna we er stevig kunnen invliegen. Het is voor deze mensen belangrijk om zich op hun gemak te voelen vandaar dat ik daar veel aandacht aan hecht”, aldus nog chef-kok Glenn.

Op die manier draagt MediaMarkt een steentje bij aan sociale tewerkstelling:

“We zullen dit evalueren, maar indien succesvol zullen we hier zeker een vervolg aan breien. Wij dragen dergelijke projecten een warm hart toe”, besluit Janick De Saedeleer van MediaMarkt.

De jongeren zullen vandaag (woe 25/04), vrijdag (27/04) en zaterdag (28/04) van 12u tot 16u de show stelen in het Kitchen Paviljoen van MediaMarkt in Wilrijk (Kernenergiestraat 56, Antwerpen). Bij interesse om foto’s te komen maken en/of interviews af te nemen, graag een seintje vooraf aan woordvoerder Janick De Saedeleer. Winkelbezoekers kunnen de jongeren ook nog de week van 15 mei aan het werk zien. Wordt dus vervolgd!

© MediaMarkt
© MediaMarkt
© MediaMarkt
Annelies Baeten Whyte Corporate Affairs